илюстрация PixabayРедактор: 44-годишен варненец бе осъден за нарушаване на мерки за карантина

...
илюстрация PixabayРедактор: 44-годишен варненец бе осъден за нарушаване на мерки за карантина
Коментари Харесай

Условна присъда и 10 000 лева глоба за варненец, който нарушил карантината миналата година

илюстрация Pixabay

Редактор: 

44-годишен варненец бе наказан за нарушение на ограничения за карантина по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, по отношение на разпространяващата се пандемия от Коронавирус 19 в страната. Това оповестиха от Районен съд - Варна. 

Деянието съставлява закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение,  на подсъдимия бе наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се  отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 10 000 лв..       

На 28 юни предходната година, на съображение издадено наставление от Столичната РЗИ, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина. На 1 юли 2020 година той нарушил противоепидемичната мярка и не извършил задължението си да не напуща посочения в предписанието адрес в град Варна, където трябвало да извършва карантинните ограничения.  

44-годишният мъж признава виновността си и е склонен с параметрите на наложеното със съглашението наказване. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР